Sonja Bakker

Sonja Bakker (1974) is Nederlands bekendste di�tiste. Zij verkocht al meer dan 4 miljoen boeken. Haar methode staat bekend als 'sonjabakkeren', en is zelfs opgenomen in de Dikke van Dale woordenboeken.
Sonja komt uit een echte ondernemersfamilie. Na haar opleiding tot gewichtsconsulent en orthomoleculair voedingskundige ontwikkelde zij haar bekende dieetmethode. In 1997 startte zij haar eigen afslankpraktijk.
In eigen beheer bracht zij in 2005 haar eerste boek uit: 'Bereik je ideale gewicht'. De combinatie van de smaakvolle en eenvoudige recepten, en de uitgeschreven weekmenu's sloeg direct aan. Het boek stond wekenlang in de Top 10 van meest verkochte boeken in Nederland.

Tot nu toe bracht Sonja Bakker 20 boeken uit, waaronder uiteraard de afslankboeken, maar ook 2 kinderboeken en een zelf inzichtboek. Het laatste uitgegeven boek heet 'Bikiniproof met Sonja' (2017).

Ze lanceerde eerder een eigen tijdschrift, genaamd Sonja, en een Online Afslankprogramma. Ze deed mee aan verschillende televisieprogramma's en schreef columns voor andere tijdschriften en kranten. Sonja Bakker woont in Bergen. Ze is getrouwd met Jan Reus. Samen hebben zij 5 kinderen.