The Ramones

The Ramones

De Ramones ontstaan wanneer drie jongens uit Queens in 1974 een groep oprichten. Johnny speelt gitaar, Dee Dee bas en zang, en Joey Ramone drums. In 1976 brengen ze hun eerste album The Ramones uit, met op de hoes het advies: PLAY LOUD. Een kort maar krachtig album dat songs bevat die ontdaan zijn van alle mogelijke ballast.

De opvolger van het eerste album Leave Home. In 1977 brengt de groep Rocket To Russia uit, dat algemeen beschouwd wordt als het beste Ramones-album ooit. Door hun punk imago wordt de band echter weinig gedraaid op de radio. Kort daarop verlaat Tommy de Ramones. Hij wordt vervangen door Mark Bell, die de naam Marky Ramone krijgt. De groep brengt bijna jaarlijks een album uit en is constant op tournee over de hele wereld.

De Ramones zetten in 1996 een punt achter hun carri�re. Tijdens hun 22 jaar durende carri�re speelden ze maar liefst 2263 optredens over de wereld. Nooit hebben ze een come back moeten maken, want ze waren er steeds. In 2001 overlijdt zanger en boegbeeld Joey Ramone aan kanker, en in 2002 overlijdt ook Dee Dee Ramone, die de groep in 1989 al had verlaten. In juni 2004 wordt bekend dat Johnny Ramone lijdt aan uitgezaaide prostaatkanker. In september van dat jaar overlijdt hij aan de gevolgen hiervan. De meest legendarische punkband in de wereldgeschiedenis is niet meer.