Tracy Chapman

Tracy Chapman

Tracy Chapman (Cleveland (Ohio), 30 maart 1964) is een doorgewinterde artiest die al sinds 1988 van zich laat spreken. Vanaf jongs af aan is ze gepassioneerd door muziek. Zo begint ze al op 11-jarige leeftijd met gitaar spelen en het schrijven van liedjes. Dankzij een beurs wordt ze toegelaten tot ��n van de meest prestigieuze muziekopleidingen, de Whooster School in Connecticut en later zelfs tot de Tufts University.

Zelfverzekerd en gedreven volgt ze dit muzikale parcours om uiteindelijk vol lof haar diploma in ontvangst te nemen. Kort na haar afstuderen tekent ze bij een platenlabel en komt haar gelijknamige debuutalbum Tracy Chapman (1988) uit. Het album komt precies op het goede moment en is een groot succes in binnen-en buitenland. Met nummers als Fast Car, Talking bout a Revolution en Baby Can I Hold You is het album een regelrechte hit.

Ze brengt hierna nog verscheidene albums uit en wint meerdere Grammys en is bovendien een inspiratiebron voor menig artiest en fan. Ze trad op voor Nelson Mandela op zijn 70ste verjaardag en zet zich sindsdien regelmatig in voor goede doelen.