Whitney Houston

Whitney Houston

In 1985 begon het succesverhaal van Whitney Houston (9 augustus 1963) met haar gelijknamige debuut CD. Wereldwijd zijn er 12 miljoen exemplaren verkocht en bevatte de hits All At Once, Saving All My Love For You, How Will I Know (haar eerste Nederlandse nummer 1 hit) en The Greatest Love Of All. In 1987 verscheen haar tweede album: Whitney met de 4 hits: I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), Didn't We Almost Have It All, So Emotional en Where Do Broken Hearts Go. Ze had ondertussen in de VS 7 achtereenvolgende # 1 hits achter elkaar gehad; een nieuw record.

In 1992 kwam voor Whitney de klapper, namelijk de soundtrack van de film The Bodyguard. Nadat Whitney had besloten in de film te spelen, stelde haar tegenspeler Kevin Costner voor om een oud Dolly Parton nummer I Will Always Love You in te zingen en uit te brengen. Dit leidde tot mega-hits, mega-sales en 2 Grammy Awards voor 'Record Of The Year' en 'Best Pop Vocal, Female'. Het album 'The Bodyguard' stond in de VS 141 weken (tot half 1995) in de hitparade!

Whitney besloot in 1995 te spelen in de film �Waiting to Exhale' (met Angela Bassett) wat haar 2e filmrol betekende. Er werd ook een succesvolle soundtrack uitgebracht waar de hits Exhale (Shoop Shoop) - ook bekroond met een Grammy - en Count On Me op staan.

De soundtrack van haar derde film 'The Preachers Wife' (1996) was een terugkeer naar haar 'roots'; een CD vol met prachtige gospel songs. De CD had een vreemde eend in de bijt, namelijk de pophit Step By Step, geschreven door Annie Lennox van Eurythmics.

Twee jaar later keerde Whitney terug met een CD die niets met films te maken had (voor het eerst in 8 jaar): 'My Love Is Your Love'. Toch was de eerste single 'When You Believe' (een duet met Mariah Carey) wel voor een film bedoeld, namelijk de tekenfilm 'The Prince Of Egypt'. De tweede single was het moderne It's Not Right But It's Ok en de derde single My Love Is Your Love was een wereldwijde hit.