Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  
  • Meer Acties  
  • Meer Leeftijd  
  • Meer Serie  
  • Meer Character  

Andre Rieu

Nederlands bekendste violist en orkestleider André Rieu staat vooral bekend om zijn uitvoeringen van populair klassieke werken van onder andere Johann Strauss. Dit zorgt ervoor dat hij al twintig jaar populair is bij een breed publiek over de hele wereld. Rieu groeide op in een muzikale familie. Zijn vader was dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest. Hij liet André vanaf zijn vijfde jaar viool spelen. In 1977 sluit André zijn studie af aan de muziekacademie te Brussel met een Premier Prix. Hij richtte het Maastrichts Salonorkest op, en breidde in 1987 zijn ensemble uit tot het Johann Strauß Orchestra. De grote doorbraak kwam in 1994 met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Dmitri Sjostakovitsj. Dit werd een onverwacht succes. Door de hernieuwde aandacht voor walsmuziek neemt de populariteit van André Rieu enorm toe en volgen er vele succesvolle albums en grootschalige wereldtournees. Rieu treedt meestal op in de Nederlandse steden: Amsterdam, Arnhem, Heerenveen en als klap op de vuurpijl Maastricht. Ieder jaar keert André Rieu met zijn Johann Strauss orkest terug op ‘zijn’ Vrijthof in Maastricht. Dit is één van de succesvolste concerten van Rieu. Het is voor Rieu en zijn orkest ook een thuisoptreden. Op 5 maart 2009 werd Rieu geridderd in de Franse Orde van Kunst en Letteren wegens het uitdragen en populair maken van de klassieke muziek in de hele wereld, met name in Frankrijk. Rieu was al geridderd in de Nederlandse Orde van de Nederlandse Leeuw in 2002. In 2003 vierde André Rieu zijn Zilveren jubileum als musicus. Rieu bespeelt een Stradivarius uit 1667.

Lees meer

Benicio Del Toro

Benicio Monserrat Rafael 'Beno' Del Toro Sanchez (San Juan (Puerto Rico), 19 februari 1967) is een Amerikaans filmacteur. Hij won in 2001 een Academy Award voor zijn bijrol in Traffic. Drie jaar later werd hij nogmaals genomineerd voor 21 Grams. Del Toro kreeg daarnaast meer dan 25 andere acteerprijzen toegekend, waaronder een BAFTA Award, een Zilveren Beer, een Golden Globe (allen voor Traffic) en de publieksprijs op het Filmfestival van Venetië (voor 21 Grams).

Del Toro speelt vrij uiteenlopende rollen. Zo speelt hij bijvoorbeeld een geestelijk zwaar gehandicapte in The pledge, een politieagent in Traffic, een sarcastische crimineel in The usual suspects en een afziende heroïneverslaafde in Things we lost in the fire.

Del Toro is geboren in San Juan en groeide op in Santurce, maar doorliep zijn tienerjaren en middelbareschooltijd in Mercersburg, in de staat Pennsylvania. Zijn ouders Gustavo Adolfo Del Toro Bermudez en Fausta Sanchez Rivera waren beiden advocaat. Zijn oudere (en enige) broer, die ook Gustavo heet, is kinderoncoloog en werkt in Manhattan.

Bron: Wikipedia

Lees meer

Bee Gees

Nummers als You win again, I started a joke, How deep is your love en Words zijn slechts enkele hits van de wereldberoemde popformatie de Bee Gees. De band, die gevormd wordt door de tweelingbroers Robin en Maurice Gibb, is vernoemd naar de initialen van de afkorting ‘Brothers Gibb’. De band staat aan de basis van de hedendaagse popmuziek en is nog steeds een grote inspiratiebron voor vele (pop-) artiesten.

Robin en Maurice Gibb werden op 22 december 1949 geboren op het eiland Man (Verenigd Koninkrijk). De broers beginnen een band en vragen hun oudere broer Barry Gibb om ook lid te worden van de band. Later voegen Vince Melouney en Colin Petersen zich bij de band en kort daarna scoren de Bee Gees hun eerste hit met het nummer Spicks and specks. In 1969 verlaat Robin de groep en scoort een solohit met het nummer Saved by the bell. In 1988 sterft de jongste broer en tieneridool Andy Gibb.

De band brengt in de loop der jaren diverse succesvolle albums uit zoals Odessa’, ‘Spirits having flown en Still waters. In een steeds wisselende bezetting worden er in de periode 1967 tot 2001 twintig albums uitgebracht en ook wint de band tal van awards en prijzen. In 1997 worden de Bee Gees opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame en in 2000 mogen de mannen een Life Time Achievement Award in ontvangst nemen en in 2003 gaan ze naar huis met een Legend Award voor hun gehele oeuvre. In 2003 sterft Maurice Gibb aan een zeldzame darminfectie.

Lees meer

Carice van Houten

Met diverse filmprijzen op zak, waaronder drie Gouden Kalveren voor beste actrice, is Carice van Houten uitgegroeid tot één van de meest talentvolle en geliefde actrices van Nederland. Het succes van Paul Verhoevens Zwartboek (Black Book) in binnen- én buitenland betekende het begin van een rooskleurige internationale carrière. In de Hollywoodfilm Valkyrie speelde ze de vrouw van Tom Cruise. Ook was Van Houten te zien in de Amerikaanse hitserie Game of Thrones. In eigen land schitterde de actrice in films als Alles is Liefde, Komt Een Vrouw Bij De Dokter en De Gelukkige Huisvrouw. Sinds 2015 heeft ze een relatie met de Australische acteur Guy Pearce, die ze ontmoette op de set van Brimstone. Het acteurskoppel heeft een zoon.

Lees meer

Johnny Depp

Tja, wie kent filmicoon Johnny Depp niet? Dat zijn er waarschijnlijk maar weinig. De lijst met populaire films waarin de excentrieke acteur verscheen, is indrukwekkend te noemen. Depp debuteerde in 1984 in A Nightmare on Elm Street. Hij is bekend geworden door zijn rol in de televisieserie 21 Jump Street. Zes jaar later speelde hij in Edward Scissorhands van regisseur Tim Burton. Johnny Depp en Burton werkten daarna nog vaak samen, onder andere voor Sleepy Hollow, Dark Shadows, Sweeney Todd en Charlie and the Chocolate Factory. De verschillende delen van Pirates of the Caribbean, waarin hij schitterde als Jack Sparrow, brachten Johnny Depp het echte grote succes. Andere hoogtepunten in zijn carrière zijn films als Fear and Loathing in Las Vegas, Ed Wood, Chocolat, Public Enemies en Murder on the Orient Express. Ook bemachtigde hij een rol in de nieuwe reeks Fantastic Beasts and where to Find Them. Voor zijn acteerwerk ontving hij maar liefst 3 Oscarnominaties.

Lees meer