• Regisseur(s): Box

  • 2011
  • 9.420 min.
- Queen of the Manta Rays: Andrea Marshall is een jonge vrouw met een missie. Ze heeft haar vrienden en familie in Amerika achtergelaten om in Mozambique haar leven te wijden aan de studie van manta’s. Met een spanwijdte van ca. 5 meter zijn de manta’s de grootste en hoogstontwikkelde soort van alle haaien en roggen. Nochtans is er weinig bekend over deze sierlijke reuzen van de zee. Aangezien manta’s zich langzaam voortplanten en er steeds vaker op ze gevist wordt, zullen de mariene biologen snel moeten zijn om de toekomst van de soort veilig te stellen. Dit is het verhaal van een vastbesloten vrouw die meer over de mysterieuze manta’s te weten wil komen om ze voor het gevaar van overbevissing te behoeden.

- Whale Shark: De walvishaai is de grootste vis ter wereld en toch blijft hij een raadsel voor de wetenschap. Het grootste deel van het jaar zwemmen ze langzaam door de oceanen en blijven daarbij redelijk onopgemerkt. Maar vlak voordat de dieren bij het koraal van Ningaloo Reef bij Australië massaal tot voortplanting overgaan, komen er honderden tevoorschijn. Zes weken later zijn ze verdwenen. Waar gaan ze heen? In deze documentaire volgen we ze een jaar lang om meer te weten te komen.

- Swimming with Jaws: Weinig dingen zijn gevaarlijker dan werken met haaien. Swimming with Jaws gaat over mensen die op hun werk de normale grenzen van het gevaar ver overschrijden. Het is een gewone werkdag voor de haaienagent, de haaiencowboy, de haaienarts of de man die mensenhaaien klopjes geeft om ze te laten bijten. Deze jongens weten hoe haaien in elkaar zitten en wat ze wel en niet met ze kunnen doen. In dit programma worden mensen gevolgd die met haaien werken en zien we dat we steeds meer over hun gewoontes en leefwereld leren naarmate we dichter bij deze geweldige roofdieren komen.

Op werkdagen voor 19:00 uur besteld, volgende dag in huis