DVD box met 3 films van de Taiwanese regisseur Hou Hsiao-hsien - waaronder zijn doorbraakfilm The Boys from Fengkuei - voor het eerst beschikbaar in gerestaureerde versies.

De meest dynamische filmmaker uit de Taiwanese New Wave, Hou Hsiao-hsien, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste regisseurs ter wereld. Zijn zeer herkenbare, contemplatieve stijl heeft een hele generatie beïnvloed, voornamelijk in Oost-Azië maar ook daarbuiten. CINEMATEK zet drie vroege films in de kijker: de romantische komedies Cute Girl en The Green, Green Grass of Home die Hou op bestelling maakte, en The Boys from Fengkuei die wordt beschouwd als het filmische en esthetische keerpunt in zijn carrière.

De drie films werden door CINEMATEK gerestaureerd onder supervisie van Hou Hsiao-hsien en met de steun van de Film Foundation (World Cinema Project). Bij elke film hoort een audiovisueel essay van de hand van Cristina Álvarez López en Adrian Martin. In het boekje bij deze uitgave belicht Tom Paulus (Universiteit Antwerpen) de rol van elke film in de context van het begin van de carrière van Hou Hsiao-hsien.

Op werkdagen voor 19:00 uur besteld, volgende dag in huis