Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Actievoorwaarden

Stapelkorting: zo werkt het

Van 10 tot en met 17 december 2018 krijg je bij BookSpot stapelkorting op alle films, series en muziek (dat zijn cd’s, lp’s, muziekdvd’s en -blu-rays). Bij 2 producten krijg je 10% korting, bij 3 of meer producten krijg je 15% korting. Op andere categorieën krijg je geen korting.

  1. Kies je producten
  2. Vul bij het afrekenen de actiecode STAPEL2018 in
  3. De korting wordt verrekend over alle producten die meedoen

Veel stapelplezier!

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  
  • Meer Leeftijd  
  • Meer Serie  

Semino Rossi

Semino Rossi (Rosario, 29 mei 1962) is een Oostenrijkse schlagerzanger van Argentijnse komaf. Met de paplepel kreeg Semino de muziek ingelepeld. Zijn vader was een tangozanger en zijn moeder was een klassiek opgeleide pianiste. In huize Rossi klonk er dan ook van ’s morgens tot ’s avonds muziek. In 1985 kwam hij via Spanje, Italië, Frankrijk en Zwitserland tenslotte in Oostenrijk terecht. Hij verdiende zijn brood als straatmuzikant en later als zanger in hotels. De eerste jaren van zijn carrière verbracht hij in de winter in Oostenrijk en in de zomer in Spanje met steeds wisselende arrangementen. In 2001 brak Rossi definitief door toen hij het eerst zijn opwachting maakte in programma’s als ‘Festen der Volksmusik’ en ‘Musikantenstadl’. Zijn unieke stem bracht hem onmiddellijk aan de top van de hitlijsten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met zijn Oostenrijkse vrouw Gabi heeft hij twee dochters, Laura en Vanessa.

Lees meer

Bruno Mars

Op zeer jonge leeftijd was de Haïtiaanse artiest, schrijver en muziekproducent Bruno Mars al met muziek bezig. Als vierjarige trad hij op met liedjes van Elvis Presley. Nadat hij de middelbare school had afgerond, vertrok hij naar Los Angeles om daar een carrière in de muziek te beginnen. Voordat Mars doorbrak als soloartiest, schreef hij liedjes voor o.a. Cee Lo Green en Sean Kingston. Al gauw kreeg hij zelf meer bekendheid door hits als Just the way you are, Billionaire, Grenade en The lazy song. In 2018 won hij maar liefst zes Grammy Awards. Bruno Mars is sinds 2011 samen met model en actrice Jessica Caban.

Lees meer

Neil Diamond

Neil Diamond (New York, 24 januari 1941) kreeg op zestienjarige leeftijd een gitaar als verjaardagscadeau. Al snel richtte hij zich op lessen, en later op songwriting. Hij verliet de universiteit zes maanden voor afstuderen om een aanbod als songwriter bij een uitgeverij te accepteren. Later huurde hij zelf een kantoor om al zijn tijd aan het schrijven van songteksten te besteden. Na een aantal jaren werd hij benaderd door de producenten Jeff Barry en Ellie van Greenwich. Zij brachten hem in contact met Bert Berns, de man achter Bang Records, voor welk label Neil in 1965 ging zingen. Voordat Neil Diamond zelf zanger werd, schreef hij al wereldhits voor Elvis Presley, Lulu, Deep Purple en The Monkees. Vanaf 1965 scoorde hij ze zelf, tientallen achter elkaar (Sweet Caroline, I’m a believer, Girl you'll be a woman soon, Cracklin' Rosie). Met zijn bronzen stemgeluid groeide hij uit tot een van de meest succesvolle Amerikaanse artiesten uit de jaren zestig en zeventig.

Lees meer

Bee Gees

Nummers als You win again, I started a joke, How deep is your love en Words zijn slechts enkele hits van de wereldberoemde popformatie de Bee Gees. De band, die gevormd wordt door de tweelingbroers Robin en Maurice Gibb, is vernoemd naar de initialen van de afkorting ‘Brothers Gibb’. De band staat aan de basis van de hedendaagse popmuziek en is nog steeds een grote inspiratiebron voor vele (pop-) artiesten.

Robin en Maurice Gibb werden op 22 december 1949 geboren op het eiland Man (Verenigd Koninkrijk). De broers beginnen een band en vragen hun oudere broer Barry Gibb om ook lid te worden van de band. Later voegen Vince Melouney en Colin Petersen zich bij de band en kort daarna scoren de Bee Gees hun eerste hit met het nummer Spicks and specks. In 1969 verlaat Robin de groep en scoort een solohit met het nummer Saved by the bell. In 1988 sterft de jongste broer en tieneridool Andy Gibb.

De band brengt in de loop der jaren diverse succesvolle albums uit zoals Odessa’, ‘Spirits having flown en Still waters. In een steeds wisselende bezetting worden er in de periode 1967 tot 2001 twintig albums uitgebracht en ook wint de band tal van awards en prijzen. In 1997 worden de Bee Gees opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame en in 2000 mogen de mannen een Life Time Achievement Award in ontvangst nemen en in 2003 gaan ze naar huis met een Legend Award voor hun gehele oeuvre. In 2003 sterft Maurice Gibb aan een zeldzame darminfectie.

Lees meer

Elvis Presley

Op 8 januari 1935 wordt in het arbeidersgezin Presley in Tupelo, Mississippi een jongen geboren. Zijn ouders, Cladys Smith en Vernon Presley noemen hem Elvis Aaron. Wat zijn ouders toen nog niet konden voorzien was dat deze jongen later uit zou groeien tot een van de meest invloedrijke artiesten ooit. Wereldwijd is Elvis Presley bekend als ‘The King of Rock’n’Roll’. Enkele succesvolle nummers zijn I Want you, I need you, I love you/ My baby left me en Don’t be cruel/ Hound dog.

Elvis komt voor het eerst in aanraking met muziek in de kerk “the First Assembly of God”, waar zijn ouders trouwe leden van zijn. Hier ontstaat zijn liefde voor muziek. Als Elvis acht jaar wordt vraagt hij een fiets voor zijn verjaardag, hij krijgt echter van zijn ouders een tweedehandse gitaar. Zijn ooms Johnny Smith en Vester Presley leren de jonge Elvis gitaar spelen. Als hij tien jaar is doet hij zijn eerste optreden op de Mississippi-Alabama Jaarbeurs en Veetentoonstelling. Met het liedje Old shep wint hij de tweede prijs. In 1948 verhuist de familie Presley naar Memphis, Tennessee. In zijn tienerjaren komt Elvis in aanraking met alle muziekstijlen die op dat moment in het zuiden van de V.S. populair zijn: Blues, Country, Bluegrass en Gospel. De jonge Elvis is hier diep van onder de indruk, hij bezoekt als enige blanke de zwarte kerkdiensten in Memphis, waar hij intens geniet van de gospelzangers. Na het behalen van zijn High School diploma wordt Elvis vrachtwagenchauffeur en treedt heel af en toe op als zanger.

In 1953 en 1954 neemt Elvis voor zichzelf een aantal songs op in de kleine en sfeervolle Sun Studio op Union Avenue in Memphis. De eigenaar van Sun Records, Sam Phillips, is onder de indruk van Elvis’ talent. In 1954 wordt Elvis door Phillips voorgesteld aan de gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black. Met hen neemt Elvis zijn eerste single “That’s all right mama van de artiest Arthur Cruddup op. Dit nummer groeit uit tot een regionale hit. Veel mensen die Elvis voor het eerst horen denken echter dat het om een zwarte artiest gaat. In het zuiden van de V.S. werd Elvis al snel populair en samen met Moore en Black treden ze op onder de naam “Elvis Presley and the Blue Moon Boys”. Later komt drummer D.J. Fontana het trio versterken. Elvis zorgt voor controverse rondom zijn optredens. Reden voor de controverse zijn Elvis zijn swingende heupbewegingen.Tegen het einde van 1955 bereikt Elvis zijn eerste nummer 1 notering in de National Country Charts met de single Mystery train/ I forgot to remember. De eerste plaat die Elvis in 1956 voor RCA opneemt is Heartbreak hotel met als b-kant het nummer I was the one. Het nummer wordt een gigantische hit, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. In minder dan twee weken heeft Elvis zijn eerste gouden plaat binnen. In dat jaar doet Elvis ook zijn eerste nationale televisieoptredens. Ook zijn volgende singles, I want you, I need you, I love you/ My baby left me en Don’t be cruel/ Hound dog worden nummer 1 hits en deze laatste is zelfs de enige single in de geschiedenis van de popmuziek waarvan beide kanten de eerste plaats in de Billboard Hot 100 haalden en waarvan wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht werden.

In 1956 begint ook de filmcarrière van Elvis. In augustus beginnen de opnames van zijn eerste film: Love Me Tender. Met het door hem opgebouwde fortuin koopt Elvis in 1957 het landgoed Graceland om er met zijn ouders en zijn grootmoeder in te gaan wonen. In de daaropvolgende jaren ontvangt Elvis de ene na de andere gouden plaat en ook speelt hij in meerdere films. Als Elvis in 1958 in militaire dienst gaat vrezen sommigen dat het gedaan is met zijn succes, het tegendeel blijkt echter waar. In de twee jaar dat hij in dienst zit (grotendeels in Duitsland) wordt er eerder opgenomen materiaal uitgebracht en zijn populariteit bleek bij zijn terugkomst net zo groot als bij zijn vertrek. Tijdens zijn diensttijd leert hij Priscilla Beaulieu kennen, de pleegdochter van een Amerikaanse officier die ook in Duitsland is gestationeerd en met haar zal hij een aantal jaren later trouwen. Als Elvis in 1960 uit militaire dienst komt, verbreedt hij zijn muzikale horizon en beleeft hij grote commerciële successen met de soundtracks van zijn muziekfilms. Zo stond de soundtrack van G.I. Blues ruim twee jaar in de Album Top 100 en de soundtrack van Blue Hawaii (met het beeldschone Can't help falling in love) behoort tot de bestverkochte soundtracks ooit. Ook weet hij met nummers als It’s now or never en Are you lonesome tonight een ouder publiek aan zich te binden.

Gedurende de jaren ’60 treedt Elvis niet meer op maar legt hij zich voornamelijk toe op zijn filmcarrière. In de periode ’62-’67 blijven zijn platen goed verkopen, maar neemt de publieke belangstelling voor Elvis enigszins af. Eén reden hiervoor is de doorbraak van the Beatles in 1964, alle vier overigens grote Elvis-fans. In 1967 beleeft Elvis weer een groot succes met het door Jerry Reed geschreven nummer Guitar man. Ook ontvangt hij dat jaar voor zijn tweede gospel-album How Great Thou Art een Grammy Award. Ook in zijn persoonlijke leven beleeft hij dat jaar een hoogtepunt door met Priscilla te trouwen.

Op 16 augustus 1977, op 42-jarige leeftijd overlijdt Elvis Presley.

Lees meer