Tekenfilms & Animatie

Elk kind heeft wel een eigen cartoonheld. Groot en stoer, of juist klein maar dapper. Op deze favoriete tekenfilm of animatie raakt je kind niet uitgekeken. De kleine op de bank, dvd of blu-ray opzetten en je hebt geen kind meer aan ze. Walt Disney en Pixar maken prachtige tekenfilms en animatiefilms die leuk én leerzaam zijn. Voor jong, maar stiekem ook voor oud.

Hoewel elk verhaal anders is hebben teken- en animatiefilms vaak één ding gemeen: levenslessen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd aan jonge kinderen, maar ook volwassenen genieten van deze verhalen. Fantasieën komen tot leven en we leven mee met de personages die we zien op dvd. Tekenfilms en animatiefilms zijn voor dan ook voor iedereen, van jong tot oud. Speciaal voor liefhebbers is BookSpot voortdurend op zoek naar de leukste, spannendste en meest ontroerende films. Op deze pagina bekijk je de gehele collectie!

Kunst op dvd: tekenfilms en animatiefilms van toen, en nu!

Walt Disney, Warner Bros en Pixar Animation Studios: wie kent deze grote bedrijven niet. Al jarenlang wordt er in deze studio’s hard gewerkt aan de productie van de meest bekende teken- en animatiefilms. Waar de personages vroeger met de hand werden getekend, worden deze films nu voornamelijk met behulp van computers gemaakt. Techniek speelt in deze kunstvorm dan ook een grote rol: stilstaande beelden worden door middel van computers snel achter elkaar afgespeeld, waardoor de illusie van beweging wordt gewekt. Het resultaat: animatie! Dvd’s als heuse kunstwerken dus. Kunstwerken die ons laten lachen, huilen en even laten ontsnappen aan de realiteit.