Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

DÉ THRILLERPRIJZEN VAN DE LAGE LANDEN - UITREIKING: 6 JUNI 2018

BookSpot Gouden Strop 2018

Tekst

Over de BookSpot Gouden Strop

De Gouden Strop, dé prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, wordt dit jaar voor de eenendertigste keer uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 20.000,- en een sculptuur. Initiatiefnemer van de prijs was ooit Tomas Ross - hij en dertien andere Nederlandse misdaadauteurs richtten in 1986 het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs op (GNM). Sindsdien is de uitreiking van De Gouden Strop een jaarlijks terugkerende, veelbesproken traditie in de wereld van het Nederlandse spannende boek.

Jury BookSpot Gouden Strop 2018

Foto van Anniko van Santen

Juryvoorzitter Anniko van Santen (Presentatrice)

Foto van Jos van Cann

Jos van Cann (recensent Hebban.nl, VN’s Detective & Thrillergids en thrillerboek.nl)

Foto van Marian van Leth

Marian van Leth (oud-directeur BiblioNu Venray/Horst)

Foto van Els Roes

Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids)

Foto van Herma Schipperheijn

Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen)

BookSpot Gouden Strop 2018: bekijk de Shortlist

BookSpot Schaduwprijs 2018

Tekst

Over de BookSpot Schaduwprijs

De Schaduwprijs, dé prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, wordt dit jaar voor de eenentwintigste keer uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.000,-. De prijs werd in 1997 in het leven geroepen door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) om aankomende schrijvers van het genre te stimuleren. De prijs is vernoemd naar ‘De Schaduw’, de legendarische hoofdpersoon uit de detectiveromans van Havank.

BookSpot Schaduwprijs 2018: dit zijn de genomineerden

Lees de winnaars van voorgaande jaren

Voor als de spanning je teveel wordt

De BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs 2018

De vakantie komt langzaam dichterbij. Tijd om te lezen! Laat je inspireren door de beste thrillers van het moment: de boeken die meedingen naar de BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs. Dit zijn dé thrillerprijzen van Nederland en sinds dit jaar met BookSpot als hoofdsponsor. Dit jaar ontvangt de winnaar van de Gouden Strop, de beste Nederlandstalige thriller, dubbel zoveel prijzengeld als voorheen: geen € 10.000,- maar € 20.000,- én een sculptuur. Naast de Gouden Strop wordt ook de Schaduwprijs uitgereikt, aan het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. De winnaar ontvangt ook een fantastisch bedrag: € 2000,-. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen; met een actueel overzicht van de genomineerden, de Longlist, Shortlist en natuurlijk de uiteindelijke winnaars. Wie vind jij een echte kanshebber?