Profiel

Woezel En Pip

Woezel En Pip

Woezel & Pip zijn de allerbeste vriendjes uit de Tovertuin. Hier beleven Woezel & Pip leuke en spannende avonturen met hun Buurpoes, Molletje, de Zingende Tulpjes, Vlindertje en natuurlijk houden Tante Perenboom en de Wijze Varen een ouderlijk oogje in het zeil. Woezel & Pip creëren een heerlijke belevingswereld voor kind én ouder die warm en veilig is, vol zit met ontdekkingen en straalt van geluk!

Woezel & Pip zijn bedacht en gecreëerd door de populaire Nederlandse actrice Guusje Nederhorst. Ze schreef de verhalen over de beste vriendjes vlak voor haar overlijden in 2004. Ter nagedachtenis aan Guusje is een jaar hierna het eerste Woezel & Pip-boek uitgebracht. Het bleek een groot succes – er werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

De originele verhalen en de belevingswereld die Guusje heeft bedacht hebben als inspiratie gediend voor Dinand Woesthoff, die sinds 2005 de Woezel & Pip-verhalen schrijft. Deze worden door illustrator Wil Raymakers voorzien van de herkenbare en kleurrijke illustraties.
  • Naam
  • Woezel En Pip 
  •