Gratis kinderboekenweekgeschenk

Reis terug in de tijd! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2020. Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is het weer feest in Nederland en België. Want koop je in die periode een kinderboek van minimaal 12,50? Dan krijg je er zomaar, gratis en voor niks, het Kinderboekenweekgeschenk bij cadeau. Dat is dit jaar ‘De diamant van Banjarmasin’ van Arend van Dam. Je kent Arend van ‘De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij’ waarmee hij in 2018 de Thea Beckmanprijs won en in 2019 een Zilveren Griffel. Verder schreef hij o.a. ‘De gijzelaar en de bastaard’ en ‘De schat van Klaas Kompaan’. BookSpot sprak ook met Arend van Dam. Wist je dat zijn bureau vol briefjes en kaartjes ligt (maar dat hij nooit thuis schrijft), zijn lievelingseten Chinees is, maar een chocoladekoekje er ook in prima gaat? Lees alles in het interview met de kinderboekenweekschrijver van 2020.

Kinderboekenweekgeschenk: De diamant van Banjarmasin
Op de bijrijdersstoel in de vrachtwagen van zijn vader vraagt Arend op een dag: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ In dit boek probeert de schrijver 60 jaar later antwoorden te vinden op die vragen. In 8 verhalen schrijft hij zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

Prentenboek: Tweeling!
Tijdens de Kinderboekenweek verschijnt er ook altijd een speciaal prentenboek. Dat is dit jaar ‘Tweeling!’. Geschreven en getekend door Mylo Feeman. Vanaf de allereerste dag van de Kinderboekenweek kun je ‘Tweeling!’ in de online boekhandel kopen voor maar 7,25.

Slim & gelukkig
Tijdens de Kinderboekenweek wordt er op veel basisscholen extra aandacht gegeven aan lekker lezen. Van lezen word je namelijk slimmer en zelfs gelukkiger. Ook zie je dat veel (online) boekenwinkels en bibliotheken mooi versierd zijn. De moeite waard dus om een kijkje te nemen. Om je te helpen kiezen raden we je deze kinderboeken bestsellers aan: ‘Reisbureau wereldvreemd’, ‘Het wilde dierenorkest’ (van Dan Brown!), ‘Juf Braaksel en de geniale ontsnapping’ en ‘Waar is de taart?’. Met de boeken van Jozua Douglas, Carry Slee, Astrid Lindgren en Jeff Kinney heb je sowieso ook altijd een topper te pakken.

BookSpot wenst je een fijne Kinderboekenweek!