Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Kinderboekenweek 2018

Kinderboekenweek

Bij besteding van tenminste 10,- aan kinderboeken ontvang je van 3 tot en met 14 oktober 2018 het Kinderboekenweekgeschenk “De eilandenruzie” van Jozua Douglas cadeau. Bij aanschaf van eBooks ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk als eBook. Zo lang de voorraad strekt.

Kinderboekenweek Vriendschap, kom erbij!

Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2018. Van 3 tot en met 14 oktober is het weer feest in Nederland. Want koop je in die periode een kinderboek van minimaal 10,-? Dan krijg je er zomaar, gratis en voor niks, het Kinderboekenweekgeschenk bij cadeau.

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Jozua Douglas. Je kent hem misschien wel van Costa Banana, De verschrikkelijke badmeester, De Kusjeskrokodil of zijn Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Samen met illustratrice Elly Hees schreef Jozua, speciaal voor de Kinderboekenweek, De eilandenruzie. We verklappen nog niet helemaal waar het over gaat maar in dit boek lees je de knotsgekke avonturen van Rosa en Fico. Zij zijn de kinderen van de rare president Pablo Fernando uit het Jozua’s boek Costa Banana.

Tijdens de Kinderboekenweek verschijnt er ook altijd een speciaal prentenboek. Dat is dit jaar Kom erbij van schrijfster Milja Praagman. Ze heeft ook zelf de illustraties gemaakt. Vanaf de allereerste dag van de Kinderboekenweek kun je Kom erbij in de boekhandel kopen voor maar 6,95. Dit boekje is speciaal voor kleuters.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er op veel basisscholen extra aandacht gegeven aan lekker lezen. Van lezen word je slim en gelukkig, wist je dat? Ook zul je zien dat veel boekenwinkels en bibliotheken mooi versierd zijn. De moeite waard dus om een kijkje te nemen.

De Kinderboekenweek bestaat al sinds 1955. Weet je wat gek is? Dat er altijd gesproken wordt van een Kinderboekenweek, maar dat deze eigenlijk 10 dagen duurt. De Kinderboekenweek is een uitgave van Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek). Zij hebben als missie om iedereen te laten lezen.

Sinds 1962 heeft elke Kinderboekenweek een thema. Eerst was dat altijd de titel van de Kinderboekenweek. Maar in 1965 ontstond het idee om er een losstaand thema aan vast te knopen. Denk bijvoorbeeld aan Feest, Superhelden, Boeven of Dieren. Vaak heeft dit thema ook nog een motto. Dit jaar is het motto Kom erbij!