6 brandende video vragen aan André

Gewapend met een iPad met daarop 6 vragen van kinderen, toog BookSpot naar Amsterdam om astronaut én kinderboekenschrijver André Kuipers te interviewen. Neemt hij eigenlijk boeken mee tijdens zijn ruimtereizen? Bekijk de video:


 

Kinderboekenweek 2019

Gratis Kinderboekenweekgeschenk

Reis mee! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2019. Van 2 tot en met 13 oktober 2019 is het weer feest in Nederland en België. Want koop je in die periode een kinderboek van minimaal 10,-? Dan krijg je er zomaar, gratis en voor niks, het Kinderboekenweekgeschenk bij cadeau. Dat is dit jaar ‘Haaientanden’ van Anna Woltz. Je kent Anna van ‘Het geheim van de stoere prinses’, ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’, ‘Gips’, ‘Naar de wolven’ of ‘Evi, Nick en ik’.

Kinderboekenweekgeschenk: Haaientanden

‘Haaientanden’ gaat over het meisje Atlanta. Ze is 11 jaar en heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze 12 boterhammen nodig, 4 bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen 2 haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Prentenboek: André het Astronautje Op zoek naar Laika

Tijdens de Kinderboekenweek verschijnt er ook altijd een speciaal prentenboek. Dat is dit jaar ‘André het Astronautje Op zoek naar Laika’. Geschreven door de enige echte André Kuipers zelf. Natascha Stenvert maakte de illustraties. Vanaf de allereerste dag van de Kinderboekenweek kun je ‘André het Astronautje Op zoek naar Laika’ in de boekhandel kopen voor maar 7,25. BookSpot sprak ook met André Kuipers en kinderen mochten vragen stellen. Wist je dat André ook boeken meeneemt naar de ruimte?

Reis mee!

Sinds 1962 heeft elke Kinderboekenweek een thema. Eerst was dat altijd de titel van de Kinderboekenweek. Maar in 1965 ontstond het idee om er een losstaand thema aan vast te knopen. Denk bijvoorbeeld aan Feest, Superhelden, Boeven of Dieren. Dit jaar is het thema Reis mee en staat het helemaal in het teken van voertuigen! Speciaal voor iedereen die van treinen, auto’s, vliegtuigen, raketten of sjovels houdt. Jochem Myjer heeft dit jaar het lied van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek geschreven.