Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
literatuurprijs 2018

De prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek

Bookspot literatuurprijs 2018
De BookSpot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. Een vakjury van recensenten uit Nederland en Vlaanderen kiest elk jaar een titel die de BookSpot Literatuurprijs verdient: de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen.

Lezers kiezen de BookSpot Lezersprijs

Winnaar lezersprijs
Als de Longlist bekend is, kunnen lezers laten weten wat zíj de beste boeken vinden. Uit de top 3 die daaruit voortkomt, kiest een jury van 50 bevlogen Nederlandse en Belgische lezers de winnaar van de BookSpot Lezersprijs.

Winnaars van voorgaande jaren

Aanbevolen door onze boekenspecialisten

De BookSpot Literatuurprijs

BookSpot is dé online boekwinkel in Nederland en België. Bij BookSpot houden we zielsveel van lezen. Want niets is mooier dan een boek als je het ons vraagt. Daarom maken we lezen leuker en betaalbaar voor iedereen. En doen we er alles aan om lezen te promoten. Bijvoorbeeld met de BookSpot Literatuurprijs, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. Een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen kiest elk jaar uit een Shortlist van 6 genomineerde boeken 1 titel die de BookSpot Literatuurprijs verdient. De schrijvers van de genomineerde boeken krijgen elk 5.000,-. De auteur van het bekroonde boek gaat naar huis met 50.000,-. De uitreiking van de BookSpot Literatuurprijs 2018 is op 8 november. De BookSpot Lezersprijs, gekoppeld aan de BookSpot Literatuurprijs, bestaat sinds 2016. Deze prijs van 10.000,- wordt toegekend door een jury van 50 bevlogen Nederlandse en Belgische lezers. Zij kiezen een winnend boek uit de BookSpot Lezersprijs Top 3, de keuze van lezers uit de Longlist van de vakjury. De uitreiking van de BookSpot Lezersprijs 2018 is, net als de BookSpot Literatuurprijs 2018, op 8 november.