Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  

Il Divo

Il Divo bestaat uit vier uiterst getalenteerde mannen ( David Miller, Sebastien Izambard, Urs Buhler en Carlos Marin) met geschoolde stemmen, die bekende nummers naar een nieuw niveau brengen, waar de grens tussen pop en klassiek vervaagt. Il Divo zingt in het Frans, Italiaans, Engels, Spaans en Latijn.

Lees meer

Ilse Delange

Ilse DeLange mag zich tot één van de populairste zangeressen van de Benelux rekenen. Met haar muzieksound van country en pop, gecombineerd met haar prachtige stem verovert de geboren Almelose met name de Nederlandse harten. Op grote festivals speelt en werkt ze samen met beroemde muzikanten als Marco Borsato, Kane en de befaamde Italiaanse zanger Zucchero.

Op achttienjarige leeftijd begon Ilse met het playbacken van liedjes, maar begint al snel ook zelf met zingen. Ze vormt een tijdelijk duo met gitarist Joop Liefland, die haar kennis laat maken met countrymuziek. In 1998 vertrekt Ilse naar Nashville in de VS, dé countryhoofdstad van de wereld, om daar haar eerste album World Of Hurt op te nemen. Het album wordt een groot succes en internationaal worden er bijna een half miljoen platen van verkocht. Bovendien ontvangt Ilse in Nederland een TMF-Award en een prestigieuze Edison Award voor het album.

In 1999 verschijnt haar volgende album Dear John, dat bijna direct de platinum status behaalt. Ondanks het grote succes zit Ilse niet stil. Een jaar later verschijnt het prachtige Livin’ On Love, waarvoor zij opnieuw een Edison Award in ontvangst mag nemen. In 2003 verschijnt het album Clean Up, dat gekenmerkt wordt door een pop/rocksound en zeer persoonlijke songteksten bevat. Het album haalt de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en in datzelfde jaar volgt het verzamelalbum Here I Am, 1998-2003. In 2006 verschijnt vervolgens het uiterst succesvolle album The Great Escape. In 2008 verschijnt Incredible, in 2009 Live In Ahoy, en in 2010 verschijnt het album Next To Me. Dit album werd opgenomen in Nashville, Tennessee.

Lees meer

Guus Meeuwis

Na ruim twee decennia en talloze stadionconcerten is Guus Meeuwis niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. De Brabantse zanger is één van de populairste artiesten van ons land. In 1994 rolde hij per ongeluk het artiestenvak in, met een nummer dat hij - in eerste instantie – liever voor zichzelf had willen houden: Het is een nacht. Het betekende zijn grote doorbraak, en ook daarna scoorde hij aan de lopende band hits zoals Per spoor, Geef mij je angst en Schouder aan schouder. Zijn hoogst genoteerde nummer in de jaarlijkse Top 2000 is echter al jaren Brabant. Inmiddels heeft Guus een koffer vol bekroonde platen en verkoopt hij nog steeds stadions uit met de concerten Groots met een zachte G.

Lees meer

Abba

ABBA, de populairste Zweedse popgroep ooit bestond uit 2 echtparen. Agnetha Faltskog en Bjorn Ulvaeus, en Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. De letters ABBA zijn afgeleid van de voornamen van de leden. Het succes voor ABBA begon toen ze in 1974 het Eurovisiesongfestival wonnen met het zelfgeschreven nummer Waterloo. Dit lied werd in 2005 gekozen tot beste Eurovisiesongfestivallied van de laatste 50 jaar. In 1975 volgden grote hits met nummers als Mamma Mia en SOS. De nummers Money, money, money en Dancing queen van het album Arrival scoorden allebei ook erg hoog. Dancing Queen werd zelfs de eerste en enige nummer 1 hit in Amerika. Nadat het echtpaar Agnetha en Bjorn hun echtscheiding hadden aangekondigd in 1979 volgde ook al snel de echtscheiding van Benny en Anni-Frid. Het zou geen gevolgen hebben voor de band, maar niets was minder waar. Ze scoorden nog een aantal kleine hits, maar in de meeste landen ging het succes toch neerwaarts. In 1982 verscheen de elpee The Singles die het nog wel goed deed op de internationale lijsten. Met dit wereldwijde nummer 1-album sloot ABBA zijn bestaan af in 1983.

Lees meer

Ed Sheeran

Met zijn rossige haar, ontwapenende glimlach en steengoede liedjes, weet de singer-songwriter Ed Sheeran een groot publiek aan zich te binden. De Londenaar groeide in slechts twee jaar uit tot een megaster. Hij maakte in 2011 veel indruk met zijn debuutalbum + en single The A Team. Sindsdien is de zanger niet meer uit de hitlijsten weg te slaan met nummers als Thinking Out Loud, Shape of You en Galway Girl. In 2017 was hij dankzij het album Divide zelfs de bestverkopende artiest wereldwijd.

Lees meer