Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  

Guus Meeuwis

Na ruim twee decennia en talloze stadionconcerten is Guus Meeuwis niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. De Brabantse zanger is één van de populairste artiesten van ons land. In 1994 rolde hij per ongeluk het artiestenvak in, met een nummer dat hij - in eerste instantie – liever voor zichzelf had willen houden: Het is een nacht. Het betekende zijn grote doorbraak, en ook daarna scoorde hij aan de lopende band hits zoals Per spoor, Geef mij je angst en Schouder aan schouder. Zijn hoogst genoteerde nummer in de jaarlijkse Top 2000 is echter al jaren Brabant. Inmiddels heeft Guus een koffer vol bekroonde platen en verkoopt hij nog steeds stadions uit met de concerten Groots met een zachte G.

Lees meer

Frans Bauer

Frans Bauer (30 december 1973) wilde als klein jongetje maar een ding: zanger worden. Op negenjarige leeftijd brengt hij zelf zijn eerste single uit. Op elfjarige leeftijd neemt hij zangles en treedt regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

Met de single Als sterren aan de hemel staan breekt Frans Bauer in 1994 definitief door. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe veroverde Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De regenboog, een duet met Marianne Weber, was in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit. Dankzij de vele fans werd Frans Bauer steeds populairder. In 1998 stond hij voor de eerste keer in Ahoy Rotterdam. In 2003 waren Frans Bauer en zijn gezin wekenlang te zien in de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Bauer en zijn vrouw Mariska. Het programma won de Gouden Televizier-Ring 2004. Frans Bauer ontving een Gouden Harp en een Edison Award, en werd tijdens het Edison Gala uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Op 29 april 2004 werd Frans Bauer door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In december 2005 maakt Frans zijn debuut op het witte doek. In de vijfde speelfilm van de Vlaamse kinderheld Kabouter Plop speelt Frans een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

Frans Bauer is getrouwd met Mariska van Rossenberg. Samen hebben ze vier zonen: Christiaan, Jan, Frans jr. en Lucas.

Lees meer

Kensington

De Utrechtse rockband Kensington is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste podiumacts van Nederland. Het viertal heeft herhaaldelijk in een uitverkocht Ziggo Dome gestaan. Hun debuutalbum Borders verscheen in 2010. De muziek roept in recensies vaak vergelijkingen op met bands als Coldplay, Editors en Kings Of Leon. Kensington sleepte meerdere 3FM awards, MTV Awards en een Edison in de wacht. In 2018 wonnen ze de prestigieuze Popprijs op het Noorderslagfestival.

Lees meer

Waylon

De Nederlandse zanger Waylon, artiestennaam van Willem Bijkerk ( 20 april 1980) heeft zijn naam vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings.

Waylon is al op jonge leeftijd geïnspireerd door countrymuziek. Hij woonde en werkte een jaar in de VS. Dar trad hij samen met zijn idool Waylon Jennings op. Na het overlijden van zijn idool in 2002 keerde hij terug naar Nederland. In 2005 nam Waylon samen met zangeres Rachel Kramer deel aan de voorronden van het Nationaal Songfestival met het nummer Leven als een beest. In 2008 nam Waylon deel aan Holland’s Got Talent, en eindigde op een tweede plaats. Een jaar later, in 2009, verscheen zijn eerste single Wicked way van het bijna gelijknamige album Wicked Ways.

Waylon ontving in 2010 de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’, een gouden plaat voor zijn debuutalbum Wicked Ways en de TMF Borsato Award.
Bron: Wikipedia

Lees meer

Ed Sheeran

Met zijn rossige haar, ontwapenende glimlach en steengoede liedjes, weet de singer-songwriter Ed Sheeran een groot publiek aan zich te binden. De Londenaar groeide in slechts twee jaar uit tot een megaster. Hij maakte in 2011 veel indruk met zijn debuutalbum + en single The A Team. Sindsdien is de zanger niet meer uit de hitlijsten weg te slaan met nummers als Thinking Out Loud, Shape of You en Galway Girl. In 2017 was hij dankzij het album Divide zelfs de bestverkopende artiest wereldwijd.

Lees meer