Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  

Anouk

De Nederlandse zangeres Anouk Teeuwe (8 april 1975) was van jongs af aan al muzikaal. Haar moeder was zangeres in een bluesband. Na haar veertiende kwam Anouk in verschillende tehuizen terecht waar ze leerde zingen. In 1994 werd Anouk aangenomen op het Conservatorium, deze maakt ze niet af. Via haar toenmalige echtgenoot leerde ze Barry Hay, zanger van de Golden Earring, kennen. Hij was zo enthousiast over haar zangkwaliteiten dat hij aanbood nummers voor haar te schrijven. Dit resulteerde in het nummer Mood indigo (1996). Haar echte doorbraak kwam in 1997 met haar tweede nummer Nobody’s wife, en haar debuutalbum Together Alone. In 1999 volgde het tweede album, Urban Solitude. Dit album kwam op nummer één in de Nederlandse album top 100. Na uitkomst van haar tweede album vertrok Anouk naar Amerika voor nieuwe opnames. Ze kwam vrij snel terug toen onderhandelingen met het platenlabel op ruzie uitliepen. Toen in 2007 Who’s You Mamma, het vijfde album van Anouk uitkwam, kreeg ze veel kritiek van haar band. Hierop verbrak ze de samenwerking. In korte tijd stelde ze vrij snel daarna een nieuwe band op. In 2009 volgde het album For Bitter Or Worse. Anouk won onder andere de Popprijs 2001, een Gouden Harp, een Edison voor Beste Zangeres Nationaal en de Cultuurprijs Den Haag 2009.
Bron: Wikipedia

Lees meer

Kensington

De Utrechtse rockband Kensington is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste podiumacts van Nederland. Het viertal heeft herhaaldelijk in een uitverkocht Ziggo Dome gestaan. Hun debuutalbum Borders verscheen in 2010. De muziek roept in recensies vaak vergelijkingen op met bands als Coldplay, Editors en Kings Of Leon. Kensington sleepte meerdere 3FM awards, MTV Awards en een Edison in de wacht. In 2018 wonnen ze de prestigieuze Popprijs op het Noorderslagfestival.

Lees meer

Ilse Delange

Ilse DeLange mag zich tot één van de populairste zangeressen van de Benelux rekenen. Met haar muzieksound van country en pop, gecombineerd met haar prachtige stem verovert de geboren Almelose met name de Nederlandse harten. Op grote festivals speelt en werkt ze samen met beroemde muzikanten als Marco Borsato, Kane en de befaamde Italiaanse zanger Zucchero.

Op achttienjarige leeftijd begon Ilse met het playbacken van liedjes, maar begint al snel ook zelf met zingen. Ze vormt een tijdelijk duo met gitarist Joop Liefland, die haar kennis laat maken met countrymuziek. In 1998 vertrekt Ilse naar Nashville in de VS, dé countryhoofdstad van de wereld, om daar haar eerste album World Of Hurt op te nemen. Het album wordt een groot succes en internationaal worden er bijna een half miljoen platen van verkocht. Bovendien ontvangt Ilse in Nederland een TMF-Award en een prestigieuze Edison Award voor het album.

In 1999 verschijnt haar volgende album Dear John, dat bijna direct de platinum status behaalt. Ondanks het grote succes zit Ilse niet stil. Een jaar later verschijnt het prachtige Livin’ On Love, waarvoor zij opnieuw een Edison Award in ontvangst mag nemen. In 2003 verschijnt het album Clean Up, dat gekenmerkt wordt door een pop/rocksound en zeer persoonlijke songteksten bevat. Het album haalt de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en in datzelfde jaar volgt het verzamelalbum Here I Am, 1998-2003. In 2006 verschijnt vervolgens het uiterst succesvolle album The Great Escape. In 2008 verschijnt Incredible, in 2009 Live In Ahoy, en in 2010 verschijnt het album Next To Me. Dit album werd opgenomen in Nashville, Tennessee.

Lees meer

Ed Sheeran

Met zijn rossige haar, ontwapenende glimlach en steengoede liedjes, weet de singer-songwriter Ed Sheeran een groot publiek aan zich te binden. De Londenaar groeide in slechts twee jaar uit tot een megaster. Hij maakte in 2011 veel indruk met zijn debuutalbum + en single The A Team. Sindsdien is de zanger niet meer uit de hitlijsten weg te slaan met nummers als Thinking Out Loud, Shape of You en Galway Girl. In 2017 was hij dankzij het album Divide zelfs de bestverkopende artiest wereldwijd.

Lees meer

Tom Petty

Tom Petty of voluit Thomas Earl Petty is geboren op 20 oktober 1950. In 1976 breekt Tom Petty door met zijn band Tom Petty & The Heartbreakers. Zijn stijl is te vergelijken met Bob Dylan en Neil Young. Tom Petty scoort in de loop der jaren diverse hits met nummers als Listen To Her Heart, I Need To Know, Don’t Do Me Like That en Refugee.

Tom Petty komt uit Gainesville Amerika, op zijn 17e stopt Tom Petty al met school en gaat in de band Mudcrutch, in deze band zitten dan ook de latere Heartbreakers Mike Campbell en Benmont Tench. Tot 1975 speelt Tom in veel verschillende bands, maar uiteindelijk sluit hij zich wederom aan bij Mike en Benmont en begint de band The Heartbreakers. In 1976 komt het debuutalbum van Tom Petty & The Heartbreakers uit. In 1988 wordt Petty lid van de Traveling Wilbury’s, een all-star band waar ook o.a George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan en Jeff Lynne in zitten. Een jaar later gaat Tom Petty solo.

Het eerste solo album heet Full Moon Fever, dit album is geproduceerd door Jeff Lynne en bevat de hit Free Fallin. In 1991 keerde hij weer terug naar The Heart Breakers. Hij maakt verder nog een aantal albums met hun. Het laatste album is Highway Companion welke uitkomt in 2006.

Lees meer