A Modern Jazz Symposium Of Music & Poetry
44,99
43,99

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis

Charles Mingus 'A Modern Jazz Symposium of Music and Poetry'. Voor het eerst verkrijgbaar in 2 LP deluxe gatefold editie via New Land Records.
Gemasterd van de originele analoge tape transfers door Kevin Gray
- Uitgebreide dubbel LP editie met vier zeldzame bonus tracks
- Geprint en geperst bij Pallas op 180 gram vinyl en verpakt in een deluxe gatefold reverseboard jasje
- Met zeldzame foto's en woorden van de originele pianist Bob Hammer
- Officieel gelicenseerd door Bethlehem / BMG en gezegend door de Charles Mingus nalatenschap
1957, een gigantisch jaar voor Mingus. Hij stond in brand en nam een aantal baanbrekende titels op waaronder The Clown, Mingus Three, Tijuana Moods, East Coasting en A Modern Jazz Symposium of Music And Poetry.
Nu, met de steun van de Charles Mingus Estate, zijn we trots om voor het eerst de meest uitgebreide LP editie van A Modern Jazz Symposium Of Music And Poetry tot nu toe. Een prachtige set met een all star band met afwisselend Jimmy Knepper (trombone), Shafi Hadi (tenor- en altsax), Bill Hardman en Clarence Shaw (trompet), Dannie Richmond (drums), Horace Parlan en Bob Hammer (piano), en verteld door de fantastische Mel Stewart.
Dit is de ultieme editie, inclusief alle beschikbare outtakes en materiaal met betrekking tot de sessie, de opnames zijn geremasterd van de originele tape transfers en lacquers gesneden door Kevin Gray, gevat in een gatefold sleeve op reverse-board afwerking en gedrukt door Pallas.
Een prachtig album dat soms over het hoofd wordt gezien uit de enorme Mingus catalogus, maar het stamt uit één van zijn meest creatieve periodes en staat vandaag de dag bekend als een sublieme conceptuele opname.

0 | 0