Atlas Of Imaginary Places
 • Atlas Of Imaginary Places
 • Atlas Of Imaginary Places
Prijs
28,99

1 - 2 Weken

"Marina Baranova weet wel het een en ander over het oproepen van fantastische werelden. Sinds haar kindertijd, toen ze met haar sprookjesboeken open voor de piano zat om de beelden die ze zag te vertalen naar klankwerelden, tot aan haar laatste album, waarop ze zich een duisterder kant van Debussy voorstelde, heeft de verbeelding van de Oekraïense componiste en pianiste altijd een actieve rol gespeeld in de muziek die ze speelt. Voor haar laatste album, 'Atlas of Imaginary Places', laat ze de verbeelding de show stelen. Baranova werkte hiervoor samen met de Deense beeldend kunstenaar Christian Gundtoft en de Oekraïense schrijver Volodymyr Kompaniets om meer te bedenken dan alleen een album. ""Ik wilde deze alternatieve luisterervaring creëren"", legt ze uit, ""Onderschat de kracht van verbeelding niet, nu meer dan ooit is het belangrijk om te onthouden dat we deze schat in ons hebben.""

Anders dan de concertervaring waarbij de verbinding tussen artiest en publiek eindigt bij de laatste noot van de muziek, laat 'Atlas of Imaginary Places' gesprekken voortduren. Via een speciaal ontworpen website hebben de drie kunstenaars een hele nieuwe wereld in kaart gebracht die kan worden verkend via alle zintuigen van de bezoeker; visuals, story-telling en sound. ""Natuurlijk zal de muziek ook op de streaming platforms te horen zijn, maar het is vooral een platform waar je dieper in kunt gaan op deze wereld die we hebben gecreëerd. Je kunt in- en uitzoomen op deze kaart, luisteren en lezen en langzaam deze fantastische plek verkennen,"" legt Baranova uit, ""Ik wil dat mensen dit hele universum voor zichzelf ontvouwen.""

Voor het project werkten Christian Gundtoft en Volodymyr Kompaniets onafhankelijk van elkaar en hadden ze alleen Baranova's muziek zonder titel als uitgangspunt voor hun eigen creaties. ""Ik wilde niet dat iets hun eigen verbeelding en conceptie zou beïnvloeden,"" legt de pianist uit. De 17 tracks op het album bevatten echter genoeg materiaal voor de artiesten om zich in te verdiepen, Baranova's muziek staat immers bekend om haar levendige beeldtaal die onmiddellijk intense beelden, emoties en verhaallijnen overbrengt, en de pianiste heeft in het verleden gezegd dat ze geluiden ""ziet"" als kleuren. ""Opalen koepels die fel branden in de stralen van de avondzon"", ""een groene zee die zich uitstrekt van horizon tot horizon"", en ""rietbladeren, scherp als pijlen van centauren"" zijn slechts enkele van de rijke visuele beschrijvingen die Volodymyr Kompaniets aaneenrijgt op basis van Baronova's muziek."

0 | 0

 • 1
  Leviathan townBaranova, Marina
 • 2
  The rain spirits' realmBaranova, Marina
 • 3
  Islands adriftBaranova, Marina
 • 4
  Diamond desertBaranova, Marina