Bruch / Vaughan Williams / Barber
 • Bruch / Vaughan Williams / Barber
 • Bruch / Vaughan Williams / Barber
19,99
18,99

Tijdelijk niet voorradig

"Als je mensen vraagt welke superkracht ze zouden kiezen als ze er maar één mochten hebben, antwoorden velen dat ze de kracht van het vliegen zouden willen. Hoewel ik persoonlijk de voorkeur zou geven aan onzichtbaarheid, denk ik ook dat er iets benijdenswaardigs schuilt in de vrijheid om te kunnen vliegen, om door de lucht te zweven, boven alle stress en problemen van het leven op de grond. Er is veel gezegd en geschreven over hoe Vaughan Williams The Lark Ascending schreef tijdens de Eerste Wereldoorlog ""toen een pastorale scène van een zingende vogel op de vleugel ver verwijderd leek van de werkelijkheid"" (Betsy Schwarm, Britannica). Ik stel me soms voor dat mensen in moeilijke tijden opkijken naar de leeuwerik en jaloers zijn op het leven en de vrijheid die zij graag zouden willen hebben. Het is een ontroerend stuk met stijgende melodieën en de ""zilveren keten van geluid"" van de leeuwerik (George Merediths gedicht The Lark Ascending).

Zwevende melodieën zijn ook aanwezig in Barbers Concerto. Hoewel het opent met een gulle en warme melodie, duurt het niet lang voordat de onzekerheid binnensluipt, en grote delen van het eerste deel worden gedomineerd door een soort ""tussen-gevoel"" - naast de ongelooflijk triomfantelijke en bevredigende terugkeer van het openingsthema natuurlijk! Het 2e deel is voor mij een van de meest ontroerende en hartverscheurende muziekstukken. Het doet me denken aan Somewhere uit West Side Story. Hoop, pijn en misschien verlangen naar iets beters. Het is gewoon eindeloos mooi... De eerste twee delen van het concerto zijn emotioneel en dramatisch met elkaar verbonden doordat ze beide korte solovioolcadenzen hebben tegen het einde. De twee delen lijken erg op elkaar - zeer gespannen en verwoestend, als een existentiële schreeuw. Ze worden gevolgd door een bizar, verontrustend, onderhoudend en adrenaline opwekkend 3e deel ter afsluiting van het stuk. In zekere zin is het onlogisch om zo te eindigen, maar dat maakt deel uit van het plezier ervan.

Bruchs Vioolconcert is een stuk met het hart op de tong. Het eerste deel is een zeer serieuze en dramatische inleiding, het tweede deel ongelooflijk ontroerend en oprecht, en het derde deel zo vreugdevol en levensbevestigend. Dit stuk heeft me tot nu toe op veel belangrijke en bijzondere momenten in mijn leven begeleid en ik ben zo blij dat het ook op dit moment bij me is - mijn debuutalbum met het Oslo Filharmonisch, een fantastische groep musici die ik al vele jaren liefheb en bewonder!

- Sonoko Miriam Welde"

0 | 0

 • 1
  1. Präludium: Allegro moderatoWelde, Sonoko Miriam
 • 2
  2. AdagioWelde, Sonoko Miriam
 • 3
  3. Finale: Allegro energicoWelde, Sonoko Miriam
 • 4
  The Lark Ascending (Romanze für Violine und Orchester)Welde, Sonoko Miriam