Concerti A Quatro 5.6. Voci, & Instromenti – Opera Settima
 • Concerti A Quatro 5.6. Voci, & Instromenti – Opera Settima
 • Concerti A Quatro 5.6. Voci, & Instromenti – Opera Settima
Prijs
24,99

1 - 2 Weken

Biagio Marini (1594, Brescia - 1663, Venetië) wordt vandaag de dag niet alleen herinnerd als een van de beroemdste vioolvirtuozen van zijn tijd en een vernieuwer van instrumentale muziek, maar ook als een waardevol componist van zowel religieuze als wereldlijke vocale werken.
Uit de Concertos op. 7 blijkt het compositorische meesterschap van de componist. Gebruik makend van traditionele vormen van wereldlijke muziek uit de Renaissance, zoals chant a ballo of romanesca, met het gebruik van refreinen en rafreinen afgewisseld met verschillende formele arrangementen (nrs. 1 en 5), creëert Marini complexe en dynamische composities, waarbij hij een prachtige synthese bereikt van alle compositorische elementen.
Deze stijlkenmerken van Marini's werk ontstonden en ontwikkelden zich rond zijn dagelijkse muzikale leven, waarin hij niet alleen actief was als componist, maar ook als instrumentalist en zanger.
Het ensemble Costanzo Porta van Cremona, onder leiding van Antonio Greco en bijgestaan door de instrumentale groep Cremona Antiqua, voert voor het eerst deze tot nu toe onbekende verzameling madrigalen uit, waarvan de teksten van beroemde dichters uit die tijd zwaar leunen op de thema's en personages van de pastorale poëzie van de eerste helft van de 17e eeuw, door de componist meesterlijk op muziek gezet door middel van die retorische middelen (die de naam "madrigalisme" kregen) die niet alleen op de stemmen, maar ook op de instrumenten die hen begeleiden worden toegepast.

0 | 0

 • 1
  Ecco o Cinzia (Konzert für 6 Stimmen und 6 Instrumente)COSTANZO PORTA ENSEMBLE - CREMONA ANTIQUA / ANTONI
 • 2
  Ahi Filli (Konzert für 5 Stimmen und Basso continuo)COSTANZO PORTA ENSEMBLE - CREMONA ANTIQUA / ANTONI
 • 3
  Non lagrimar (Konzert für 2 Violinen, 2 Stimmen und Basso continuo)COSTANZO PORTA ENSEMBLE - CREMONA ANTIQUA / ANTONI
 • 4
  O dolcissime (Konzert für 6 Stimmen und 6 Instrumente)COSTANZO PORTA ENSEMBLE - CREMONA ANTIQUA / ANTONI