Genres

Bestverkochte Dance, House, Hip Hop & Rap

Dance, House, Hip Hop & Rap

Je kunt ze eigenlijk niet onder een noemer brengen, zo divers en uiteenlopend zijn deze muziekgenres. Wat ze gemeen hebben? De beats. Je wilt absoluut bewegen als je deze tunes hoort. Dus doe dat ook vooral op een lekkere nieuwe plaat.

Hiphop, rap, house en dance cd’s

Muziekstijlen zoals hiphop en dance groeien de laatste jaren enorm in populariteit. Bekende nummers worden gebruikt voor commercials en dansshows, we horen ze op de radio en we dansen erop tijdens een festival. Niet alleen de jeugd luistert graag naar deze muziek: ook volwassenen kunnen deze beats steeds meer waarderen. Wil jij deze muziek altijd kunnen luisteren, waar en wanneer je maar wilt? Schaf dan een hiphop, rap of dance cd aan van jouw favoriete artiest(en)! Speciaal voor liefhebbers van muziek is BookSpot voortdurend op zoek naar de beste muziek van toen, en van nu. Op deze pagina bekijk je de hele collectie!

Dance & house cd’s of rap & hiphop platen

De New Yorkse wijk The Bronx in de jaren tachtig. Een DJ mixt met twee platenspelers verschillende platen tot één nieuwe compositie, de MC maakt het af met zijn zogenaamde ‘praatzang’. Deze vorm van zang noemen we ook wel rap: een ritmische manier van spreken die we vooral in de hiphopscene terugzien. Kenmerkend aan rapteksten zijn onderwerpen zoals historische gebeurtenissen, geweld, maatschappelijke problemen, maar ook verliefdheid en overspel. In dezelfde periode – begin jaren tachtig – ontstond in de VS ook de dancemuziek. De in die tijd populaire synthesizermuziek en Italo disco groeiden uit tot diverse sub genres zoals house, techno, techno en trance. Cd’s met deze muziek worden inmiddels wereldwijd verkocht. Dancemuziek richt zich, zoals de naam al zegt, met haar repeterende melodieën in 4/4-maat op het in beweging krijgen van het publiek. Tegenwoordig zien we steeds vaker samenwerkingen tussen rappers uit de hiphopscene en producenten van dancemuziek, wat tot prachtige resultaten leidt!