Moet je als muzikant in de put zitten om je beste liedjes te schrijven? Tim Knol bewijst het tegendeel met zijn nieuwe album Days.

Een eigenzinnig album waarop je hoort dat Tim enorm gegroeid is als muzikant en liedjesschrijver. "Ik heb de mazzel dat ik een geoliede, creatieve band achter me heb staan. We hebben vorig jaar honderd keer gespeeld en dat hoor je echt."

Waar Tim's inspiratie voor zijn debuutalbum veelal voortkwam uit de platenkast van zijn vader, heeft hij vorig jaar meer naar zijn eigen iPod geluisterd. En dat is te horen. Van het uitgelaten, haast Britpopachtige Shallow Water tot het venijnige Lies. Of neem Years, het rijk gearrangeerde middelpunt van de plaat. "Ik ben nog steeds ontzettend trots op mijn debuutalbum, maar ik wilde mezelf niet herhalen. Ik wilde dit keer een gelaagdere plaat maken, waarop mijn band een grote rol speelt," aldus Tim. Het beste voorbeeld daarvan is A First, waar Tim duidelijk de grenzen van zijn liedjes verkent.

Daarmee gaat Days zowel in liedjes, teksten en arrangementen verder dan het debuut. Verder de diepte in, maar nog steeds met jeugdig enthousiasme. "Tijdloze liedjes die je raken, die ergens over gaan en die onder je huid gaan zitten... dat is wat ik probeer te maken," verklaart Knol.

'Days are rushing by' zingt de 21-jarige Tim bijna weemoedig in het titelnummer. Niet gek ook als je bedenkt dat hij het afgelopen jaar van het ene hoogtepunt in het andere hoogtepunt rolde. Genieten van iedere seconde is daarom het devies. Geen betere soundtrack daarvoor dan het energieke en opwindende Days.

Tim Knol is genomineerd voor twee 3FM Awards. Daarnaast is Tim met trots ambassadeur van Record Store Day (16 april). De eerste single, Gonna Get There, van het nieuwe album is alleen op die dag, in een beperkte oplage, op vinyl verkrijgbaar.

Het debuutalbum van Tim Knol, met daarop de 3FM Megahit 'Sam', werd vorig jaar bekroond met een Edison. Live promoveerde Tim vrijwel direct naar de grote zalen en festivals als Lowlands. Dit jaar staat Tim met zijn band op de hoofdpodia van onder andere Pinkpop, Paaspop en de Zwarte Cross.

3 - 5 Werkdagen