Michael Gielen: Edition Vol.1
 • Michael Gielen: Edition Vol.1
 • Michael Gielen: Edition Vol.1
Prijs
36,99

1 - 2 Weken

Op 30 oktober 2014 kondigde Michael Gielen in een persbericht aan dat hij om gezondheidsredenen zijn dirigentencarrière moest beëindigen. Bij deze gelegenheid en met het oog op zijn 90e verjaardag op 20 juli 2017, is het tijd om de verschillende fasen van een lange dirigentencarrière te beluisteren. Deze Michael Gielen EDITIE biedt deze mogelijkheid.

Het is opgezet als een aantal afleveringen van verschillende omvang. Sommige bevatten Gielens interpretaties van componisten die belangrijk en bepalend voor hem waren, zoals Beethoven, Bruckner, Brahms, Mahler, Bartók, Stravinsky en die van de zogenaamde Nieuwe Weense School; andere delen bevatten Gielens opnamen uit verschillende historische perioden - van de tijd van Bach tot Schubert, van Carl Maria von Weber tot Sergei Rachmaninoff, laatromantische of vroegmoderne werken, composities van na de Tweede Wereldoorlog.

Vol. 1 presenteert werken van Bach tot Schubert uit de vijf decennia van 1967 tot 2010, waaronder veel opnamen die voor het eerst op CD beschikbaar zijn, en die interessante inzichten verschaffen in Gielens interpretatieve ontwikkeling. Sommige luisteraars zullen verbaasd zijn te ontdekken dat Gielen werken opnam die men niet met hem zou associëren.

Deze uitgave zal leiden tot een herwaardering van de dirigent Michael Gielen. De beslissende factor zal niet zozeer de reputatie van de non-conformist zijn als wel de ontdekking van een breed scala van muziekwerken en de interpretatie daarvan op het hoogste niveau.

0 | 0

 • 1
  Präludium Nr. 3 cis-moll BWV 849GIELEN,MICHAEL
 • 2
  Fuge Nr. 4 cis-moll BWV 849GIELEN,MICHAEL
 • 3
  Nun ist das Heil und die Kraft BWV 50 (Kantate) (Fragment)GIELEN,MICHAEL
 • 4
  1. Allegro con spiritoGIELEN,MICHAEL