Painful Clown & Ninja Tiger
Prijs
30,99

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 9-3-2023

"Wang Wen's nieuwe album ""Painful Clown & Ninja Tiger"" is vernoemd naar de traditionele Chinese methode van chronologische jaaraanduiding; 2021 & 2022 - Xin-Chou & Ren-Yin. De twee jaren zijn net voorbij. Dit is een verslag van Wang Wen's levenservaring van de afgelopen twee jaar.
De zestigjarige cyclus van de Chinese kalender is als het 10-tegen-12 polyritme in de muziek. Twee afzonderlijke paden die zes keer door de Hemelse Stengels en vijf keer door de Aardse Takken reizen en dan weer samenkomen. Dit is echter slechts een oppervlakkige interpretatie. De werkelijkheid is dat de duistere kant is genaderd en dat er talloze ellendige ongelukken voor ons zijn gebeurd. Alle woestelingen en dictaturen komen terug en herhalen zich steeds weer in een dode lus in de geschiedenis, die tegenwoordig minder afstandelijk en vaag wordt. Het zijn niet zomaar 'jaren', 'mensen' of 'plaatsen', die we in boeken lezen. Ze springen plotseling voor ons uit, veranderen in levendige en kale details waarmee we dagelijks worden geconfronteerd.
Door invloeden van psychedelica, filmthema's, donkere jazz en prog samen te voegen, gebruikt Wang Wen hun melodieuze en dynamische post-rock muziek om een boodschap te verspreiden: ""Muziek kan wat positiviteit creëren voor hen die in verdriet en moeilijkheden verkeren. We voelen dat dat de ware betekenis is van onze muziek. Voor een wereld in verwarring laat dit nieuwe album de luisteraar hoop vinden in textuur en melodie"". Wang Wen bouwt nog steeds hun meeslepende songs over epische, met kopers beladen, orkestrale arrangementen die barsten van de creativiteit en ritmische finesse!"

0 | 0

 • 1
  LIGHT BEHIND THE WALLWANG WEN
 • 2
  GONE LIBRARYWANG WEN
 • 3
  BLACK PILL &ampWANG WEN
 • 4
  PAINFUL CLOWNWANG WEN