Piero È Passato Di Qui (Un Omaggio A Piero Ciampi)
Prijs
14,99

3 - 5 Werkdagen

Alessia Arena en Chiara Riondino presenteren, tussen muziek en theater, het album "Piero è passato di qui", dat het leven en de muziek van Piero Ciampi terugvoert langs een route die, naast bekende nummers, andere biedt die meer obscuur zijn, maar niet minder fascinerend.

De twee Toscaanse artiesten verklaren het ontstaan van dit werk als volgt: "We begonnen enkele van zijn liederen te zingen als spel en we werden verrast door de actualiteit ervan en hoe er vandaag meer dan ooit behoefte was aan intelligente lichtheid, aan een standpunt dat zich afzet tegen normaliteit en gewoonte. Kortom, Ciampi's." Het project, dat de Speciale Prijs van de organisatie van de Ciampi Award zal ontvangen, is een CD, gesponsord door de Gemeente Livorno, uitgebracht door Materiali Sonori ter gelegenheid van het evenement op 19 januari (de sterfdag van de grote singer-songwriter uit Livorno).

De structuur van het album volgt die van een boek, verdeeld in hoofdstukken, in perfecte Ciampi stijl. Het is een verhalende en muzikale reis, gemaakt in etappes, die telkens verhalen over thema's die hem na aan het hart liggen: wijn, spel, liefde, de relatie met zijn naaste affecten, zijn manier van in de wereld staan. De narratief-muzikale reis die samen met de luisteraar plaatsvindt is cirkelvormig: we kijken uit op Ciampi's universum dankzij het voorwoord Niente risolto (Niets opgelost) en duiken vervolgens naadloos in Ciampi's liederen en gedichten, in een reis die begint met de proloog Il vino, vertolkt door Chiara, en eindigt met de open epiloog Il vino, vertolkt door Alessia.

Dit is het eerste muzikale eerbetoon aan Piero Ciampi, uitgevoerd door twee vrouwenstemmen die ver van elkaar verwijderd zijn en elkaar aanvullen: mezzosopraan Alessia, alt Chiara. Ciampi's ironie werd door de artiesten uitgespeeld in de contrasten van hun vocale kleuren, gaande van licht naar donker, van zacht naar ruw, en versterkt door de arrangementen van de muzikanten die zich bij Alessia en Chiara voegden: Franco Fabbrini, contrabas, akoestische en elektrische bas, Valerio Perla percussie, Diego Perugini gitaar en Luca Ravagni keyboards en sopraansax, samenwerkingen die het project eer aandoen en het verfraaien met een hoog muzikaal professionalisme.

0 | 0