Ze is bijna 70 en komt zelden het dorp uit. Maar als de Engelse weduwe Gracie in een tijdschrift bij de kapper een advertentie ziet voor een kookcursus in een Toscaans castello, boekt ze onmiddellijk. Iedereen om haar heen is verbaasd. Vooral haar dochter Carina kan het bijna niet geloven en neemt een praktisch besluit: zij, en haar dochter Anastasia, gaan mee.

Kasteel
Gracie, Carina en Anastasia hebben nauwelijks contact met elkaar. Totdat de drie generaties vrouwen samen afreizen naar het beeldschone stadje Colladoro, waar graaf Tancredi Bassanelli – die eigenlijk helemaal niet zo van gezelschap houdt - om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten.

Geheim
In Italië blijkt dat Gracie al jaren een geheim met zich mee draagt. En dat heeft alles te maken met haar impulsieve besluit om naar Italië te gaan. Het verhaal van Gracie neemt je mee naar het Toscane uit de jaren 50. En terwijl Gracie zich verliest in herinneringen - aan de liefde die ze kwijtraakte en aan de tragedie die ervoor zorgde dat ze terugging naar Engeland – worden ook Carina en Anastasia gegrepen door de magie van Toscane.

Feelgood
Onder de Italiaanse zon is een echte feelgoodroman. Waarin moeder, dochter en kleindochter de liefde herontdekken. Voor elkaar in de eerste plaats. Maar ook voor het goede leven. En voor die ene... De roman leest makkelijk weg. En dat is ideaal onder de Italiaanse zon. Maar Santa Montefiore doet het natuurlijk ook uitstekend in Nederland op de bank.

Santa Montefiore in de pers
"De zomer is niet compleet zonder een nieuwe Santa Montefiore.” Margriet
"Montefiore doet je vergeten waar en met wie je bent.” Libelle
"Romantische boeken voor in de vakantiekoffer, met als belangrijkste ingrediënten liefde, haat, verdriet en jaloezie.” De Leeuwarder Courant

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis