Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Kijk niet terug

Een vreselijke tragedie laat een stadje gebroken achter. Maar is het kwaad geweken?

In Kijk niet terug wisselen spanning en romantiek elkaar af. Je leeft als lezer mee met Simone Knox, die al vanaf dat ze klein dik bevriend met Mi en Tish. Simone, Mi en Tish groeien met elkaar op, delen lief en leed met elkaar en maken grote plannen voor na hun eindexamen. Maar in de zomervakantie als de drie vriendinnen een avond naar de bioscoop zijn, voltrekt zich een ongelooflijke tragedie: Simones leven wordt daarna nooit meer hetzelfde.

Drie schutters
Zij is net naar de wc als ze schoten hoort. Drie jongens hebben het vuur geopend in de bioscoop en het winkelcentrum. Simone belt, vanaf de wc, meteen het alarmnummer. En doordat ze zo snel reageert, kan de politie, onder wie agente Essie, een nog groter drama voorkomen. Maar voor veel mensen, en ook voor Simones beste vriendinnen, is het te laat. Ook de drie schutters zijn dood. Maar het brein achter de aanslag leeft nog. Hij is woedend. En zweert, uit onvrede over het resultaat, wraak.

Overlevenden
Vanaf hier volgen we ook Reed Quartermaine. Hij heeft in het het winkelcentrum het leven gered van een kleine jongen en besluit na deze ingrijpende gebeurtenis bij de politie te gaan. Jaar na jaar gaat voorbij. En de overlevenden houden zich, allemaal op hun eigen manier, staande. Totdat zich 13 jaar later een nieuwe, verontrustende waarheid openbaart: de overlevenden van het drama worden een voor een vermoord.

Ontknoping
In de rest van het boek houdt Roberts je in spanning: wie zit er achter de moorden? Wat is het verband? De ontknoping van deze thriller en roman (want dit boek is allebei) volgt op het Tranquility Island, de thuishaven van Simone en haar oma Cici. En het terrein van Reed die daar politiecommissaris is geworden.

Meer dan 200 romans
Nora Roberts werd op 10 oktober 1950 in Amerika geboren als Eleanor Marie Robertson. Ze schreef meer dan 200 romans, voornamelijk liefdesromans. Daarvan zijn er wereldwijd 280 miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken zijn in meer dan 30 talen vertaald. Veel van haar boeken zijn ook verfilmd. Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze eerder al 38 misdaadromans. Kijk niet terug is de eerste thriller die onder haar gebruikelijke pseudoniem verschijnt.

De pers over Nora Roberts
“I love Nora Roberts.” Stephen King
“Amerika’s favoriete auteur.” The New Yorker
“Nora Roberts is een superster.” The New York Times
“De succesvolste auteur ter wereld.” The Washington Post
Zet op boekenlijstje
Prijs
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
15,00
Vaste Klanten prijs9,00
Vaste Klanten prijs
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
9,00
Prijs15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Lees een stuk uit 'Kijk niet terug'

Beoordeling lezers
 • 5 sterren
 • Auteur(s) : Nora Roberts
 • Uitgeverij : Boekerij
 • Vertaler(s) : Fast Forward Translations
 • ISBN : 9789022581704
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 496
 • Verschijningsdatum : 04-05-2018
 • Tags : vriendschap, Liefde, Tragedie
 • Afmetingen : 215 x 141 x 41 mm.
 • Gewicht : 633 gr.