volgorde van de boekenserie Afdeling Q

Wat is de juiste volgorde van de boekenserie Afdeling Q van Jussi Adler-Olsen?

Weer zo’n prachtige boekenreeks uit Denemarken. De reeks gaat over Sectie Q, afdeling van de Deense recherche die zich richt op onopgeloste zaken. De misdaadromans van Jussi Adler-Olsen zijn internationale bestsellers en alleen in Nederland zijn er al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Ben je benieuwd naar de juiste volgorde van de boekenreeks? Daar geven we hier antwoord op!

Afdeling Q

  1. De vrouw in de kooi
  2. De fazantenmoordenaars
  3. De noodkreet in de fles
  4. Dossier 64
  5. Het Marco-effect
  6. De grenzeloze
  7. Selfies
  8. Slachtoffer 2117

Wat is het verhaal van afdeling Q?

In 2007 schreef Adler-Olsen zijn eerste afdeling Q boek: De vrouw in de kooi. In de hoofdrol spelen de kleurrijke personages Carl, Assad en Rose. In het begin van de serie wordt de chagrijnige politie-inspecteur Carl Mørck bijna ontslagen vanwege een verkeerd afgelopen zaak waarbij zijn voormalige collega Hardy tot aan zijn nek verlamd is geraakt. Maar precies op dat moment wordt er een afdeling opgericht in de kelder van het politiekantoor die zich over cold cases zal buigen, en dit wordt dan afdeling Q. Deze afdeling runt Carl samen met met Assad, die door collega’s ervan wordt verdacht op kantoor te slapen  en Rose, die verder in de boeken een meervoudige persoonlijkheidsstoornis zal gaan vertonen maar wel zeer efficiënt is in haar werk àls ze er toe komt. Het zijn geen van allen standaard politiedetectives. Dat maakt de thrillerserie heel origineel en tevens humoristisch van aard. Adler-Olsen laat in zijn boeken ook zijn mening horen over de Deense politiek en de onrechtvaardigheden in de maatschappij. In zijn boek Selfies, is dit bijvoorbeeld het groeiende egoïsme en narcisme in de maatschappij.

Zijn de boeken ook verfilmd?

Ja! Ook de filmserie die gebaseerd is op de boeken van Jussi Adler-Olsen zijn superspannend. Lijkt het je leuk om de films te zien? Wij verkopen de volledige Serie Q Collection Box

De auteur Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen is de ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur. De boeken uit zijn Serie Q worden over de hele wereld vertaald. Door een zeer gevarieerd leven is Jussi Adler-Olsen een veelzijdige schrijver geworden die zich in zijn boeken op meerdere onderwerpen richt. Voordat hij begon met schrijven heeft hij een opleiding mediawetenschap en verschillende politieke studies gevolgd. Daarnaast heeft een spannende en levendige jeugd als de zoon van een psychiatrische adviseur hem veel inspiratie gegeven voor zijn boeken. Psychische ziektes en internationale samenzweringen spelen dan ook een grote rol in zijn boeken.

Adler-Olsen begon zijn carrière als schrijver van de internationale thrillers The Alphabet House, The Company Basher en The Washington Decree. Al zijn boeken hadden zeer goede kritieken in zowel Denemarken als het buitenland en ze stonden als snel in de bestsellerslijsten. Zijn eerste twee boeken in de serie Afdeling Q De vrouw in de kooi en De fazantenmoordenaars hebben er echter voor gezorgd dat zijn naam in Denemarken serieus gevestigd is. Deze misdaadthrillers hebben hem aan de top van de bestsellerlijst gebracht.

Welke overige boeken heeft Jussi Adler-Olsen nog meer geschreven?

Behalve de Q serie, heeft Jussi Adler-Olsen nog een aantal andere boeken geschreven: